Sign In

x
#

STONE AGE KIDS - expozitie interactiva si educativa pentru copii

 • #Stone Age Kids este o expozitie interactiva si educationala pentru copii cu varste intre 5-12 ani, special conceputa pentru centrele comerciale. Copiii vor trai o adevarata aventura in preistoria umanitatii, invatand despre Epoca de Piatra, inconjurati de toatele elementele arhitecturale reprezentative, implicandu-se in jocuri captivante.

  Copiii vor fi costumati in oameni ai pesterii, afla despre disparitia dinozaurilor, invata despre oamenii pesterilor, se transforma in vanatori-culegatori, se intalnesc cu mamutul, viziteaza pestera cu picturi rupestre si invata cum a fost descoperit focul, invata despre uneltele din epoca de piatra, invata cum comunicau oamenii preistorici, raspund la intrebarile puse de roata preistorica si fac multe poze haioase cu masinuta de piatra si panoul vesel.

  Copiii vor urma un traseu de aproximativ 60 minute, o adevarata expeditie in preistorie, in Epoca de Piatra, vizitand insulele tematice unde se vor juca invatand.
 • # # # # # # # # # # # #
 • # Download prezentare Stone Age Kids format .pdf (4.4 mb).
  Download

  TRASEUL PARCURS DE COPII

 • Costumarea copiilor in oamenii pesterilor

  #

  Aventura in Epoca de Piatra incepe prin costumarea grupului de copii in oameni ai pesterilor. Exista mai multe tipuri de costume si accesorii. Sunt puse la dispozitie costume de baieti si fetite. Copiii vor putea alege ce costum si ce accesorii doresc sa poarte.
  Animatorii vor purta si ei costume tematice.

 • DINOZAURII

  #

  Dupa ce copiii vor fi imbracati cu costumele tematice, vor invata prima data despre dinozauri, cand au trait acestia si ce a dus la disparitia lor. Copiii vor afla ca dinozaurii nu au trait in acelasi timp cu primii oameni, chiar daca in multe desene animate dinozaurii apar impreuna cu oamenii (cum ar fi Flinstones etc).
  Parintii vor putea fotografia copiii stand in ouale gigant de dinozaur. Un prim joc interactiv va provoca copiii sa reconstruiasca carapacea unei broaste testoase, un animal care a aparut pe Pamant chiar inaintea dinozaurilor.

 • Oamenii pesterilor

  #

  Copiii vor trece printr-o introducere in preistorie, prima epoca din istoria umanitatii. Animatorul le va oferi informatii despre cele 3 perioade ale epocii de piatra: Paleolitic, Mezolitic si Neolitic. Cele 3 perioade au fost stabilite in functie de gradul de sofisticare in construirea si utilizarea uneltelor.

  Un personaj sub forma unui om al pesterilor va fi prezentat copiilor pentru a intelege cum arata un asemenea om si cum era imbracat.

 • CULEGATORI-VANATORI. MAMUTUL

  #

  Copiii vor invata despre oamenii pesterilor si cum traiau acestia. Viata acestora era simpla si in general isi petreceau timpul culegand mancare si adapostindu-se de pradatori.

  Toti copiii vor participa la un joc interactiv prin care trebuie sa se transforme in culegatori si sa gaseasca in jurul pesterii diverse fructe ascunse. Vor invata si despre mamuti si se vor putea catara pe un mamut.

  Animatorul va folosi o telecomanda pentru a declansa un raget de animal pradator si va spune copiilor sa gaseasca un loc pentru a se adaposti. Astfel vor ajunge in fata pesterii care este blocata cu bolovani.

 • PESTERA. PICTURI RUPESTRE. FOCUL

  #

  Toti copiii trebuie sa participe la daramarea bolovanilor pentru a se adaposti in pestera, iar apoi sa se baricadeze inauntru. Animatorul va folosi telecomanda pentru a se mai auzi si alte diverse zgomote in jurul pesterii ca si cum animalul de prada da tarcoale.
  Animatorul va povesti copiilor cum traiau oamenii pesterii si le va arata desenele pe care acestia le faceau pe peretii pesterilor in care se adaposteau. Vor invata cum a fost descoperit focul. Copiii vor trebui sa descifreze mesajul din picturile rupestre de pe pereti, impreuna cu animatorul.

 • UNELTELE IN EPOCA DE PIATRA - PUZZLE

  #Copiii vor invata despre uneltele folosite in epoca de piatra. Vor putea vedea mai multe replici ale acestor unelte si vor invata la ce foloseau fiecare.
  Un joc interactiv va fi organizat in aceasta zona in care copiii trebuie sa reconstruiasca cateva unelte din epoca de piatra. Elementele componente vor fi rasfirate pe jos, iar copiii trebuie sa identifice cum pot fi potrivite impreuna pentru a forma uneltele corespunzatoare.

 • COMUNICAREA IN EPOCA DE PIATRA. PUZZLE

  #

  Copiii vor invata despre cum s-a dezvoltat comunicarea si limbajul in epoca de piatra. Se vor organiza mai multe jocuri interactive prin care copiii trebuie sa ghiceasca ce doreste sa spuna animatorul, dar fara a folosi cuvinte.
  Un alt joc va stimula copiii pentru a gasi ordinea corecta a unor desene rupestre pentru a forma o mica povestioara. Elemente precum “unelte”, “arme”, “oameni”, “trib”, “mancare”, “foc” etc vor trebui grupate in ordinea corecta.

 • ROATA PREISTORICA CU INTREBARI

  #

  Copiii se vor distra cu jocul interactiv sotronul de piatra. Aici vor trebui sa invarta de roata si sa raspunda la mai multe intrebari cu referire la informatiile primite pe parcursul aventurii. Raspunsurile corecte se afla scrise pe pietre, iar cei mici trebuie sa ridice pietrele pentru a vedea daca au raspuns corect.
  Daca vor raspunde corect, vor termina jocul si vor fi considerati mici antropologi, pentru care vor primi si o diploma la final.

 • poze haioase - masinuta de piatra si panoul vesel

  #

  Toti copiii, impreuna cu parintii, pot face poze haioase cu masinuta de piatra din Flinstones sau cu panoul vesel. Ya-ba-da-ba-du!

 • DIPLOME PENTRU TOTI COPIII

  #

  La final, toti copiii vor primi diplome pentru curajul dovedit in aventura din Epoca de Piatra si vor deveni micutii antropologi.