Sign In

x
#

KIDS IN ROMAN EMPIRE - expozitie interactiva si educativa pentru copii

 • #Kids in Roman Empire este o expozitie interactiva si educativa pentru copii cu varste intre 5-12 ani, special conceputa pentru centrele comerciale. Copiii vor trai o aventura extraordinara, invatand despre Imperiul Roman, inconjurati de elemente de butaforie de o calitate exceptionala, implicandu-se in multe jocuri captivante. Vor invata prin joaca despre una dintre cele mai puternice civilizatii ale omenirii.

  Copiii vor afla cum a fost construita Roma si legenda despre Romulus si Remus, vor vizita un forum si vor afla cum erau imbracati romanii, vor intra in collosseum si vor afla despre secretele acestuia, vor invata despre galdiatori, vor invata despre armata romana si imparati, vor descifra numerele romane si arhitectura romana, vor afla despre arta romanilor si zeii acestora. La sfarsit vor face poze haioase si vor primi diplome.

  Copiii vor urma un traseu de aproximativ 60 minute, o adevarata aventura in Roma Antica, vizitand insulele tematice unde se vor juca invatand.
 • # # # # # # # # #
 • # Download prezentare Kids in Roman Empire format .pdf (4.3 mb).
  Download

  TRASEUL PARCURS DE COPII

 • Intrarea in roma antica

  #

  Toti copiii vor intra in aventura din Imperiul Roman prin poarta special amenajata. Odata trecuti de aceasta poarta, copiii vor parcurge traseul special amenajat, vor invata despre una dintre cele mai puternice civilizatii,, vor fi implicati in multe activitati interactive, vor participa la concursuri si se vor distra de minune!

 • Costumarea copiilor in Romani

  #

  Aventura in Roma Antica incepe prin costumarea grupului de copii. Vor fi puse la dispozitie costume de baieti si fetite. Copiii vor putea alege ce costum si ce accesorii doresc sa poarte. Fiecare copil va pleca in aventura cu o sabie imperiala.
  Animatorii vor fi de asemenea costumati in romani.

 • ISTORIA ROMEI - LUPA CAPITOLINA - ROMULUS SI REMUS

  #

  Copiii vor invata despre legenda aparitiei orasului Roma, despre Romulus si Remus si despre cum au fost crescuti de o lupoaica.
  Copiii vor afla cum a evoluat Roma si cum s-a dezvoltat, fiind condusa la inceput de un rege, transformandu-se apoi in republica condusa de consuli, iar in final transformandu-se in imperiu condus de imparat.

 • ORASUL ROMA

  #

  Copiii vor cunoaste elemente reprezentative ale Romei. Vor afla de drumurile pietruite pe care le-au construit romanii si despre modul ingenios prin care romanii au reusit sa alimenteze cu apa proaspata orasul – folosind apeductele. Tot aici copiii se vor aduna intr-un forum, invantand despre importanta acestuia in civilizatia romana.

 • cum se imbracau romanii

  #

  Copiii vor putea vedea ce imbracaminte purtau romanii. Cele doua manechine barbat si femeie, vor avea pe ele haine pe care le purtau romanii. Asadar, copiii vor vedea toga, tunica sau stola si vor afla despre culorile utilizate in functie de statutul social pe care il aveau romanii.

 • Collosseum-ul

  #

  Este momentul in care copiii vor intra in Collosseum, unul dintre cele mai representative monumente ale Romei Antice. Aici li se explica la ce erau folosite amfiteatrele, cum erau stabilite locurile in functie de ierarhia sociala. Vor descoperi boxa imparatului si vor afla de pasajele subterane care existau. Vor afla ca aceste pasaje asigurau accesul direct in arena a animalelor, actorilor sau gladiatorilor. Trape ascunse erau folosite pentru a crea un scenariu captivant dorit de public.

 • Gladiatorii

  #

  Copiii vor invata despre luptele gladiatorilor si cum se luptau acestia. Un joc interactiv va provoca copiii sa echipeze un gladiator pentru lupta cu un leu. Copiii vor afla daca au echipat corect gladiatorul uitandu-se la gestul imparatului care va misca degetul in sus sau in jos.

 • Armata romana

  #

  Copiii vor putea vedea o catapulta si vor invata despre organizarea armatei romane. Vor afla despre tacticile romanilor in razboi si despre disciplina renumita a acestora. Intr-un joc interactiv, toti copiii vor folosi scuturile pentru a se grupa impreuna intr-o formatie “testudo” (testoasa). Animatorul va arunca cu niste pietre din burete in scuturi, demonstrand copiilor cat de compacte erau aceste formatii testoasa.

 • Imparatii romani

  #

  Vor fi prezentate copiilor mai multe busturi ale celor mai celebri imparati romani: Caesar Augustus, Traian, Marcus Aurelius, Diocletian. Copiii vor afla despre lucurile importante realizate de acesti imparati.

 • Numerele romane

  #

  Pe un panou magnetic vor fi amplasate mai multe numere romane, iar animatorul va explica copiilor cum foloseau romanii aceste numere. Copiii vor invata cele regulile de baza a numerelor romane si vor face cateva operatii:
  1. se pot adauga numere dupa un alt numar doar daca numerele adaugate sunt mai mici decat primul numar.
  2. nu se pot pune mai mult de 3 numere de acelasi fel intr-un rand
  3. numerele mai mici puse in fata numerolor mai mari inseamna ca trebuie efectuata scaderea
  4. o bara deasupra numerelor inseamna multiplicarea cu 1000.

 • Arhitectura romana

  #

  Aici copiii vor invata despre fantastica arhitectura romana. Cateva elemente reprezentative vor fi prezente: coloane, un apeduct si o baie romana. Copiii vor invata despre cele 3 stiluri arhitectonice folosite de romani pentru coloane: ionic, doric si corintic.

  Cel mai important element de arhitectura care a permis constructia unor elemente mari si sigure a fost arcada. Copiii vor trebui sa reconstruiasca o arcada si vor invata despre cheia de bolta si cat de importanta este aceasta piesa pentru sustinerea arcadei.

 • Arta romana

  #

  Copiii vor invata despre cele mai importante elemente ale artei romane si cum aceasta a evoluat din arta greceasca. Animatorul va povesti copiilor despre busturile romane, pictura, basoreliefuri si mosaic.

  Intr-un joc interactiv, toti copiii vor trebui sa reconstruiasca un mozaic cu elemente lipsa care se pot gasi in fata panoului.

 • zeii romani

  #

  Animatorul va povesti copiilor despre zeii romanilor si credinta acestora. Vor fi prezentate mai multe sculpturi cu zeitati.

  Fiecare sculptura va avea un obiect reprezentativ pe care copiii trebuie sa le potriveasca. Spre exemplu un trident pentru zeul Neptun, o arma pentru zeul Marte, o lira pentru zeul Apollo.

 • Poze haioase

  #

  Toti copiii, impreuna cu parintii, pot face poze haioase cu soldatul romani.

 • Diplome pentru toti copiii

  #

  La final, toti copiii vor primi diplome pentru curajul dovedit in aventura din Imperiul Roman.