Sign In

x
#

KIDS IN PYRAMIDS - expozitie interactiva si educativa pentru copii

 • #

  Kids in Pyramids este o expozitie interactiva si educationala pentru copii cu varste intre 5-12 ani, special conceputa pentru centrele comerciale. Copiii vor trai o adevarata aventura, invatand despre Egiptul Antic, inconjurati de toatele elementele arhitecturale reprezentative, implicandu-se in jocuri captivante.

  Copiii vor fi costumati in faraoni si Cleopatra, vor sta pe tronul faraonului, vor putea intra in piramide, vor sapa in nisip pentru a gasi artefacte, vor gasi parola pentru a deschide camera comorilor, vor invata despre hieroglife, vor construi o piramida, se vor urca pe Sfinx, vor dezlega diverse puzzle-uri, se vor distra cu mumiile, vor face poze amuzante cu sarcofagul lui Tutankhamon.

  Copiii vor urma un traseu de aproximativ 60 minute, o adevarata expeditie in Egiptul Antic, vizitand insulele tematice unde se vor juca invatand.

 • # # # # # # # # #
 • # Download prezentare Kids in Pyramids format .pdf (4.4 mb).
  Download

  TRASEUL PARCURS DE COPII

 • Costumarea copiilor in faraoni si Cleopatra

  #

  Aventura in Egiptul antic incepe prin costumarea grupului de copii. Vor exista mai multe tipuri de costume si accesorii. Vor fi puse la dispozitie costume de baieti si fetite. Copiii vor putea alege ce costum si ce accesorii doresc sa poarte.
  Animatorii vor purta si ei costume tematice.

 • Tronul Faraonului

  #

  Dupa ce copiii vor fi imbracati cu costumele egiptene, vor putea intra in pielea unui faraon si se vor aseza pe tronul faraonului. Animatorul va povesti copiilor cum decurgea ziua unui faraon, mentionand ritualurile zilnice ale acestuia, fiecare moment fiind plin de sensuri magice.
  Aici copiii se pot fotografia stand pe tronul faraonului. Pozele pot fi facute de parinti sau de animator/fotograf. Pozele pot fi trimise parintilor pe e-mail sau oferite in forma printata.

 • Marea piramida

  #

  Toti copiii vor intra in marea piramida. Pe peretii interiori ai piramidei sunt pictate diverse desene si hieroglife. Flacarile false creeaza atmosfera de mister. De asemenea, in piramida principala este insalat un LCD pe care ruleaza un film educativ pentru copii despre Egiptul Antic. Animatorul va oferi informatii despre piramide: cum au fost construite, care era scopul constructiei pirmaidelor, cand au fost construite, cum au fost construite, simbolurile care apar, ce reprezinta acestea. De aici, copiii pot intra in camera sarcofagului.

 • Camera Sarcofagului

  #

  Din piramida principala, copiii pot intra in camera sarcofagului. Aceasta camera va fi plina de mister, invaluita de fum artificial. Animatorul le va povesti copiiilor despre mormantul faraonilor si care era scopul tuturor obiectelor din aceasta camera. Apoi va folosi o telecomanda pentru a declansa o voce ce va spune copiilor ce trebuie sa faca pentru a deschide camera comorilor. Animatorul ii va invita pe toti sa urmeze mesajul vocii si sa mearga la zona cu nisip pentru a descoperi cum se deschide camera comorilor.

 • Comorile din nisip

  #

  Copiii se vor transforma in mici arheologi. In nisip vor fi ascunse cioburi de amfore. Animatorul va invita copiii sa sape pentru a gasi parola care poate deschide camera comorii. Copiii vor potrivi toate cioburile pentru a intregi cele doua amfore sparte. Doua dintre cioburi nu se potrivesc nicaieri, dar se potrivesc intre ele, dezvaluind parola secreta.

 • Camera comorilor

  #Pentru a avea acces in camera comorilor, copiii vor trebui sa rosteasca in fata portii parola gasita cu ajutorul cioburilor gasite in zona cu nisip. Daca vor rosti corect parola, usa camerii comorilor se va deschide automat, iar copiii vor putea intra sa vada comorile faraonilor. Camera este plina cu obiecte aurii, luminate puternic, stralucind si simuland o adevarata comoara. Animatorul va povesti copiilor despre comorile faraonilor si despre semnificatia acestora.

 • Puzzle Nefertiti/Tutankhamon

  #

  Animatorul va povesti copiilor despre regina Egipului – Nefertiti si faraonul Tutankhamon. Copiii vor fi invitati sa reconstruiasca imaginea frumoasei Nefertiti si a lui Tutankhamon cu elemente de puzzle magnetic.
  In aceasta zona se poate organiza un atelier de bijuterii egiptene sau un atelier de machiaje egiptene. Copiii pot realiza diverse bijuterii pe care le pot lua acasa sau pot fi machiati pentru a semana cat mai mult cu un faraon sau cu printese egiptene.

 • Platoul GIZA

  #

  Copiii vor invata despre platoul Giza unde sunt amplasate piramidele. Animatorul va oferi informatii despre amplasarea piramidelor, despre cum au fost construite. Copiii vor trebui sa alinieze corect piramidele in miniatura pe platoul in miniatura, urmarind harta amplasata pe peretele de piatra.
  In aceasta zona se poate amplasa un atelier de confectionare amulete. Din plastilina sau alte materiale potrivite, copiii vor putea sa-si construiasca amuletele dorite. Amuletele pot fi oferite gratuit copiilor sau contra cost.

 • Mini piramida & Sfinxul

  #

  Toti copiii vor participa la constructia unei mini piramide. Blocurile de piramide vor fi imprastiate si copiii vor trebui sa le ansambleze corect. Animatorul va povesti copiilor despre cum au fost construite piramidele, cum au fost transportate blocurile de piatra si cum au fost ansamblate. Copiii se vor putea urca pe cei doi sfincsi pentru a face poze haioase.

 • Invatam despre hieroglife

  #

  Pe un panou metalic vor fi amplasate hieroglife magnetice. Animatorul va oferi copiilor informatii despre hieroglife, cum au fost descifrate de Champollion, ce inseamna toate elementele grafice si va scrie impreuna cu copiii diverse mesaje cu hieroglifele metalice. Impreuna cu animatorul, copiii vor putea sa-si scrie numele, sa descifreze diverse mesaje si sa faca poze cu numele lor scris cu hieroglife.
  In aceasta zona se poate amenaja un atelier pentru copii, in care copiii pot sa-si scrie numele cu hieroglife pe niste cartoane folosindu-se de stampile cu hieroglife.

 • Aflam misterul mumiilor

  #

  Animatorul va oferi copiiilor informatii despre mumii. Care era scopul mumificarii, care era procedura de mumificare. Pe peretele de piatra este amplasat un sacofag in care este asezata o mumie. Copiii vor afla ca blestemul mumiei este doar un mit folosit in filme. Se poate organiza un mic joc in care copiii sau animatorul sa se transforme in mumii, fiind infasurati cu hartie.

 • Dezlegam puzzle-ul zeitatilor egiptene

  #

  Pe cilindrul sub forma de stalp sunt sculptate mai multe zeitati egiptene. Copiii vor trebui sa invarta cilindrul pentru a potrivi partea de sus cu picioarele, rezultand basoreliefurile ce reprezinta corect zeitatile egiptene. Animatorul va porvesti copiilor despre cele mai importante zeitati egiptene: Seth, Ra, Horus, Anubis, iar copiii vor roti cilindrul in pozitia corecta pentru fiecare zeitate.

 • Papirus: aflam curiozitati ale Egiptului Antic

  #

  Papirusul de pe peretele de piatra se va roti automat, in mod continuu. Pe acest papirus sunt scrise informatii de genul "stiati ca?" despre Egiptul antic. Animatorul va oferi copiilor informatii despre papirusuri: din ce erau confectionate, cum se scria pe ele, conditiile climatice in care se pastrau, cat de lungi erau, ce contin papirusurile descoperite.

 • Poze haioase cu sarcofagul

  #

  Toti copiii pot face poze cu sarcofagul. Un sarcofag in marime naturala are fata taiata. In spatele sarcofagului este amplasa un postament pe care copiii se pot urca si isi pot introduce fata in fanta taiata si fotograful sau parintii pot face poze. Pozele pot fi facute de parinti sau de animator/fotograf. Pozele pot fi trimise parintilor pe e-mail sau oferite in forma printata.

 • Diplome pentru toti copiii

  #

  Toti copiii vor primi diplome pentru talentul, creativitatea si spiritul de echipa de care a dat dovada in cadrul expozitiei interactive. Numele fiecarui copil va fi scris cu hieroglife pe diploma..