Sign In

x
#

THE HUMAN BODY FOR KIDS - expozitie interactiva si educativa pentru copii

 • #CORPUL UMAN PENTRU COPII este o expozitie interactiva si educativa pentru copii, special conceputa pentru centrele comerciale. Copiii vor trai o aventura extraordinara, invatand despre corpul uman, inconjurati de elemente de butaforie de o calitate exceptionala, precum cele de muzeu, implicandu-se in multe jocuri interactive captivante. Vor invata prin joaca cum functioneaza corpul uman.

  Copiii vor afla cum functioneaza creierul si despre cele cinci simturi (auzul, vazul, pipaitul, mirosul si gustul), despre schelet si oase, despre sistemul muscular, despre cum functioneaza inima si sistemul respirator, despre stomac si sistemul digestiv. Isi vor testa abilitatile de chirurgi la masa de operatii interactiva. La sfarsit vor face poze haioase si vor primi diplome de doctori. Pe parcursul aventurii vor experimenta realitatea augmentata direct pe corpul lor, printr-o aplicatie speciala ce functioneaza cu tricourile pe care le vor imbraca.

  Copiii vor urma un traseu de aproximativ 60 minute, o adevarata aventura in interiorul corpului, vizitand insulele tematice unde se vor juca invatand.
 • # # # # # # # # # # # # # # #
 • # Download prezentare The Human Body for Kids format .pdf (4.3 mb).
  Download

  TRASEUL PARCURS DE COPII

 • Intrarea in Corpul Uman

  #Toti copiii vor intra in aventura din interiorul corpului uman prin poarta special amenajata. Odata trecuti de aceasta poarta, copiii vor parcurge traseul special amenajat, vor invata despre cum functioneaza corpul uman, vor fi implicati in multe activitati interactive, vor participa la concursuri si se vor distra de minune!

 • Sistemele Vietii

  #

  Animatorul va explica copiilor cum corpul uman este un ansamblu de sisteme. Sistemul musculo-scheletic pune in miscare corpul. Plamanii, inima si sistemul circulator introduc in organism aerul care contine oxigen si il transporta catre toate celelalte organe, impreuna cu substantele nutritive din alimente. Hrana este prelucrata de sistemul digestiv, care include stomacul, gura si intestinele.
  Copiii vor putea vedea pe niste panouri translucide fiecare sistem si le vor putea suprapune unul peste celalalt. Animatorul va oferi copiilor toate informatiile despre sistemele vietii, invitandu-i sa cunoasca mai multe in urmatoarele insule tematice.

 • Realitate Augmentata

  #

  Cu ajutorul unui tricou si a unei tablete, copiii vor putea vedea in interiorul lor toate organele in miscare, folosind o aplicatie de realitate augmentata. Animatorii le vor putea exemplifica pe tot parcursul aventurii cum arata organele si cum functioneaza. Aplicatia permite vizualizarea individuala sau impreuna a tuturor organelor interne si surprinde miscarea acestora, exact ca in realitate.
  Parintii vor putea, de asemenea, sa descarce aplicatia si sa intre in extraordinara lume a realitatii augmentate in interiorul corpului uman.

 • Sistemul nervos - Creierul - cele 5 simturi

  #

  Animatorul va explica copiilor cum creierul este centrul de control care trimite mesaje si informatii catre fiecare parte a corpului. El ii spune inimii sa pompeze sange si plamanilor sa respire. El trimite mesaje astfel incat copiii sa poata gandi, vorbi si asculta. Copiii vor invata practic despre cele 5 simturi: vazul, mirosul, gustul, auzul si pipaitul si vor intelege cum ne ajuta sa percepem lumea din jur.
  Cu ajutorul celor 5 console interactive, copiii vor putea experimenta cele 5 simturi.

 • Sistemul Osos - Scheletul

  #

  Animatorul va explica copiilor cum scheletul lor este alcatuit din oase, care se fac din ce in ce mai mari si mai puternice pe masura ce copiii cresc. Unele oase sunt foarte mici, pe cand altele sunt mari si copiii le pot simti prin piele si prin muschi.
  Vor invata ca femurul este cel mai mare os din corpul omenesc. Copiii vor invata despre radiografii si vor trebui sa identifce pe o radiografie care sunt oasele de la maini si de la picioare. De asemenea, vor invata prin intermediul panourilor interactive cate oase au mainile si picioarele.

 • Sistemul Muscular

  #

  Animatorul va explica copiilor cum muschii ajuta scheletul sa se miste. Ei sunt atasati de oasele scheletului astfel incat copiii se pot misca si se pot juca. Copiii vor fi antrenati intr-un joc in care trebuie sa-si simta muschii. Vor face diverse miscari si isi vor simti muschii cum lucreaza atunci cand sunt supusi la o activitate fizica.
  Copiii vor putea intelege cum functioneaza muschii prin intermediul sistemului interactiv al unei maini robotice. De asemenea vor putea vedea in relief propria mana prin intermediul panoului interactiv pinart.

 • Sistemul circulator - Inima

  #

  Animatorul va povesti copiilor cum inima pompeaza sange prin tot corpul. Sangele poarta oxigenul si hrana catre partile corpului ajutandu-le sa creasca. La fiecare bataie a inimii, ea pompeaza sange prin corp ca sa-l mentina in viata. Sangele transporta oxigen catre fiecare parte a corpului. Copiii vor invata ca si in timp ce dormi, inima continua sa pompeze, iar cand fac exercitii fizice, inima va bate mai repede.
  Stetoscopul: copiii vor utiliza stetoscoape pentru a-i asculta pe ceilalti copii. Copiii isi vor simti bataile inimii, dupa care vor sari de 10 ori in sus si vor numara din nou bataile inimii. De asemenea, copiii vor invata sa-si ia pulsul.

 • Sistemul respirator - Plamanii

  #

  Copiii vor invata ca atunci cand respiram, introducem oxigen in plamanii nostri. Aceasta este o conditie obligatorie pentru ca noi sa traim. Cand expiram, oxigenul deja a fost oprit in plamani si eliminam dioxidul de carbon. Oxigenul va fi luat de sangele care curge prin plamanii nostri si va fi dus in multe parti ale corpului care au nevoie de el.
  Copiii vor trebui sa construiasca o macheta a unor plamani si vor vedea cum functioneaza acestia. Materialele folosite: o sticla de platic, baloane, banda cauciuc. Copiii vor putea umfla manual plamanii actionand pompa din panoul interactiv.

 • Sistemul digestiv - Stomacul

  #

  Copiii vor invata despre sistemul digestiv prin intermediul panoului interactiv. Aici vor intelege cum corpul asimileaza substantele nutritive si care este traseul mancarii din momentul in care intra in gura.
  Copiii se pot juca cu mai multe manete prin care vor putea misca gura, vor putea actiona un buton pentru a declansa miscarea cu bule din stomac si se vor amuza la final cand il vor vedea pe Mr. Poo.

 • Masa de operatii interactiva

  #Copiii vor putea sa isi testeze cunostintele invatate in timpul expozitiei prin joaca de la masa de operatii interactiva. Aici copiii se vor transforma in mici chirurgi si vor trebui sa extraga corect diverse organe cu pensetele.
  Daca vor atinge marginea metalica cu pensetele, nasul personajului de pe masa de operatii se va aprinde si se va auzi vocea comica a acestuia “Au ma doare!”. Cei mici se pot imparti in doua echipe pentru a se intrece in cursa pentru cel mai indemanatic chirurg.

 • Poze haioase

  #

  Toti copiii, impreuna cu parintii, pot face poze haioase cu panourile transparente pe care sunt printate sistemele vietii.

 • Diplome pentru toti copiii

  #

  La final, toti copiii vor primi diplome de doctori pentru curajul dovedit in aventura din interiorul Corpul Uman.