Sign In

x
#

First Kids on Mars - expozitie interactiva si educativa pentru copii

 • #FIRST KIDS ON MARS este o expozitie interactiva si educativa pentru copii, special conceputa pentru centrele comerciale. Copiii vor trai o aventura extraordinara, invatand despre sistemul Solar si planeta Marte, inconjurati de elemente de butaforie de o calitate exceptionala, precum cele de muzeu, simuland o misiune de colonizare a planetei Marte, implicandu-se in multe jocuri interactive captivante. Vor invata prin joaca despre calatoria spre Marte si provocarile umanitatii de cucerire a spatiului.

  Imbracati in astronauti, copiii vor invata despre sistemul solar si obiectele ceresti, despre gravitatie si viata astronautilor, despre calatoria pe Marte si despre colonizarea planetei Marte. Isi vor testa abilitatile de astronauti in diverse misiuni din baza martiana. La sfarsit vor face poze haioase si vor primi diplome pentru curajul dovedit in aceasta misiune. Pe parcursul aventurii vor experimenta realitatea augmentata si vor vedea toate planetele si robotul Curiosity chiar in fata lor, folosind aplicatii speciale educationale.

  Copiii vor urma un traseu de aproximativ 60 minute, o adevarata aventura educationala, vizitand insulele tematice unde se vor juca invatand despre planeta MARTE.
 • # # # # # # # # # # # #
 • # Download prezentare First Kids on Mars format .pdf.
  Download

  TRASEUL PARCURS DE COPII

 • Intrarea in expozitie

  #Toti copiii vor intra in aventura de pe planeta Marte prin poarta special amenajata. Odata trecuti de aceasta poarta, copiii vor parcurge traseul special amenajat, vor invata despre sistemul solar si planeta Marte, vor fi implicati in multe activitati interactive, vor participa la concursuri si se vor distra de minune!

 • Sistemul Solar

  #

  Copiii vor invata despre alcatuirea sistemului nostru solar, despre fiecare planeta in parte. Cele 8 planete ale sistemului solar vor fi prezentate copiilor: Mercur, Venus, Pamant, Marte, Neptun, Uranus, Saturn, Jupiter si Pluto.
  Cu ajutorul unui tablete si unei aplicatii de realitate augmentata, copiii vor putea vizualiza planetele 3D si le vor putea examina pe toate partile.
  Tot aici, copiii vor invata intr-o maniera interactiva despre alte corpuri ceresti: meteoriti, asteroizi, comete, gauri negre etc.
  Copiilor li se vor prezenta cele mai cunoscute constelatii: Carul Mare, Orion, Andromeda, semnele zodiacale. Intr-o maniera interactive, vor trebui sa uneasca stelele folosind benzi elastice pentru a construi singuri forma constelatiilor.

 • Gravitatia

  #

  Copiii vor invata despre gravitatie si vor afla ca greutatea lor este diferita in functie de fiecare planeta. Vor putea sa experimenteze acest lucru urcandu-se pe cantarele electronice ce vor arata greutati diferite, in functie de planeta selectata. Astfel, fiecare copil va vedea ce greutate are pe fiecare planeta.
  Apasand pe cate un buton, fiecare planeta pe care doresc sa isi verifice greutate va fi iluminata.
  O masa interactiva va explica copiilor ce inseamna gravitatia si cum planetele sunt atrase unele de altele. Copiii vor putea apasa un buton ce va misca zona plana din jurul soarelui si vor vedea cum celelalte planete se vor apropia catre aceasta.

 • Planeta MARTE

  #

  Copiii vor afla mai multe informatii despre planeta Marte. Vor putea roti o macheta 3D a planetei Marte si vor intelege forma acesteia.
  Folosind mai multe butoane, copiii pot alege ce informatii sa fie afisate pe ecranul LCD: distanta pana la Marte, gravitatia, cate zile are un an martian, masa si volumul planetei, structura, greutatea, temperatura etc.
  Pe partea opusa a panoului, copiii pot vedea istoria tuturor misionilor pe Marte, afland cate dintre acestea au fost un succes si cate s-au soldat cu esecuri.

 • Centrul de comanda

  #

  Toti copiii vor participa la misiunea de pregatire de lansare a rachetei pe Marte. Copiii vor trebui sa urmeze anumite secvente pentru a apasa pe butoanele corecte pentru a pregati racheta cu care vor pleca in misiunea pe Marte: verificarea bateriilor, a motoarelor, nivelul de combustibil si oxigen, temperature, ventilatia, conexiunea cu satelitii, pilotul automat etc.
  Bineinteles, cand toate secventele au fost finalizate, butonul rosu va fi apasat si numaratoarea inversa va incepe.
  Copiii vor intra in racheta pentru a incepe calatoria spre Marte.

 • Racheta spre Marte

  #

  Este momentul in care copiii vor incepe calatoria spre Marte. Vor intra in racheta si se vor aseza pe scaune, pregantindu-se de lansare.
  Animatorul va incepe numaratoarea inversa impreuna cu toti copiii. 10, 9, 8… 1… In acest moment, animatorul va folosi o telecomanda, iar scaunele pe care stau copiii vor incepe sa vibreze puternic, simuland astfel o lansare a rachetei. Copiii vor experimenta aceste vibratii pentru un timp scurt, simuland lansarea rachetei, zborul si aterizarea pe Marte.

 • Rover-ul CURIOSITY

  #

  Ajunsi pe Marte, este timpul ca toti copiii sa faca cunostinta cu roverul Curiosity si sa afle cum a ajuns acesta pe Marte. Copiii vor putea urmari un video cu simularea intregii calatorii catre Marte si aterizarea robotului pe suprafata planetei. Vor afla cu ce instrumente este echipat Curiosity si vor intelege scopul cu care a fost trimis pe Marte: pentru a afla daca planeta Marte poate sustine viata, daca exista apa si pentru a studia clima si solul planetei.
  Folosind ochelarii 3D, copiii vor putea vedea fotografii tridimensionale reale ale planetei Marte realizate de robotul Curiosity, avand impresia ca se afla chiar acolo, in mijlocul unor peisaje martiene.

 • Laborator Plante

  #

  Ajunsi pe Marte, este timpul ca toti copiii sa faca cunostinta cu roverul Curiosity si sa afle cum a ajuns acesta pe Marte. Copiii vor putea urmari un video cu simularea intregii calatorii catre Marte si aterizarea robotului pe suprafata planetei. Vor afla cu ce instrumente este echipat Curiosity si vor intelege scopul cu care a fost trimis pe Marte: pentru a afla daca planeta Marte poate sustine viata, daca exista apa si pentru a studia clima si solul planetei.
  Folosind ochelarii 3D, copiii vor putea vedea fotografii tridimensionale reale ale planetei Marte realizate de robotul Curiosity, avand impresia ca se afla chiar acolo, in mijlocul unor peisaje martiene.

 • Laborator Geologie

  #

  Copiii vor participa la misiunea de colectare si analizare mostre de roci de pe planeta Marte. Vor folosi manusile de cauciuc pentru a atinge solul martian si vor sapa pentru a gasi roci.
  Animatorul va explica copiilor cum se face analiza acestor roci de catre robotul Curiosity si cum se incearca gasirea unor dovezi de existenta a vietii pe Marte.
  Folosind niste lamele preparate, cu ajutorul unui microscop, vor analiza mai multe mostre si vor descoperi diverse vietati care se gasesc in probele luate. Vor ramane surprinsi cand vor gasi dovezi ale existentei vietii pe Marte!

 • Poze si momente haioase

  #Copiii pot marca acest moment maret infingand in solul martian steagul First Kids on Mars!
  Toata lumea poate face poze imortalizand acest moment istoric in care primii copii au ajuns pe Marte!
  La final, toti copiii vor primi diplome pentru curajul dovedit in misiunea colonizarii planetei Marte.